Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/drrenkco/domains/drrenk.com/public_html/wp-content/themes/Divi Theme/Divi/includes/builder/functions.php on line 2421
Renk Seçimi | Dr.Renk
Bir Sayfa Seçin

İç mekanların tasarımlarında renk seçimini etkileyen unsurların başında malzeme gelmektedir. Kullanılacak malzemelerin tür, yapı, doku gibi bir çok etmenlerinin yanında ışık yansıtma oranı yani mat ya da parlak oluşu renk algısında farklılık yaratmaktadır. Malzeme ve doku bütünleşik olarak değerlendirilmeli Aynı renk olan farklı malzemeler ve farklı renk olan aynı malzemeler nesne renklerinde farklı algılamalara neden olabilir. Daha pürüzlü yüzeyler genellikle daha koyu görünürler ve bu durum pürüzlü yüzeylerin gölge etkisinden kaynaklanabilir. Renkler, nesne dokusu ve malzeme yumuşa-sert, ağır-hafif ve sıcak-soğuk olarak farklı etkiler yaratabilir.

Etki sadece malzeme özellik ve renklerinde değil ışık özellik ve renklerinde de göülmektedir. Renk ışıkla var olur ve renklerin algıda fark yaratması da yine ışıkla olmaktadır. Önemli kaynaklarda ışığın ruh hali, duygu, bilinç ve verimliliği etkileyebildiği ifade edilmektedir. Işık mekanın doğru algılanması ve konforun sağlanması açısından çok önemlidir. Işığın yapısı farklı etkiler yaratabilmektedir. Örneğin; güneşin sıcak ve parlak olduğu zamanlarda kuzeye bakan odalara sadece gökyüzünden yansıyan ışık girdiğinden odada görünen ışık mavinin tonlarından olacaktır.

Renk seçimi yaparken Dr.Renk’ten online danışmanlık alabilirsiniz.